Ga terug

Een kijkje nemen bij de Ocean achter de schermen

Burgers‘ Ocean is een van de grootste zeewateraquaria in Europa. Filters, pompen, licht… er komt veel bij kijken om zo’n mooi onderwaterlandschap te creëren. Niet voor niets is het areaal achter de schermen van de Ocean zelfs groter dan het publieksgedeelte! Normaliter komen alleen de Oceanverzorgers, biologen en medewerkers van de technische dienst in dit stukje van de Ocean.

Ocean achter de schermen!

Ocean achter de schermen!

Een paar keer per jaar kunt u deelnemen aan een rondleiding in de waterfabriek achter Burgers’ Ocean. Zuiveringsinstallaties, het aanmaken van het juiste zoutwater en de lichtgevoeligheid van koralen komen zeker aan bod. Fascinerend, om eens achter de schermen van een van de grootste zeewateraquaria in Europa te kijken. En van boven op het haaienbassin en het levend koraal te turen.

Let op: deze toer is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar. 
De rondleiding duurt 45 minuten en start aan de buitenzijde van de Ocean, tegenover het gorilla-eiland.
De kosten van deze tour bedragen €2,- per persoon*. Daarnaast heeft u een toegangsbewijs (dagticket of abonnement) nodig voor het dierenpark.

* De opbrengst komt geheel ten goede aan natuurbehoud. Tickets voor de rondleiding retourneren is helaas niet mogelijk, maar het ticket is niet persoonsgebonden. U kunt deze dus doorgeven aan iemand anders.

De rondleidingen van 27 & 28 juli zijn nu te boeken. De rondleidingen van 14 en 15 oktober komen later online. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.