Op 15 september is in Burgers’ Zoo het nieuwste boek van kinderboekenschrijver Paul van Loon gepresenteerd. De verhalen van de familie Van Hooff over hun familiebedrijf Burgers’ Zoo hebben als katalysator gewerkt voor dit boek, dat handelt over hoofdpersonen Bastiaan en Suzina die apetrots zijn op de Leeuwenkuil, hun boomhut in een dierentuin.
Op 15 september is in Burgers’ Zoo het nieuwste boek van kinderboekenschrijver Paul van Loon gepresenteerd. De verhalen van de familie Van Hooff over hun familiebedrijf Burgers’ Zoo hebben als katalysator gewerkt voor dit boek, dat handelt over hoofdpersonen Bastiaan en Suzina die apetrots zijn op de Leeuwenkuil, hun boomhut in een dierentuin. Tijdens de boekpresentatie bleek dat Paul van Loon verdwenen was. Een actieve groep lezers ging naar hem op zoek en vond hem uiteindelijk zittend in de Leeuwenkuil, een prachtige boomhut op vijf meter hoogte, precies zoals het in het boek staat. Deze boomhut kunt u nu nog steeds ergens in de boomtoppen vinden, als u goed speurt in de buurt van Ingang Oost!
Eén van de lezers kreeg de mogelijkheid om Paul van Loon te interviewen voor de ZieZoo, en de keuze is gevallen op Puck Eijsink die het boek in één adem heeft uitgelezen. Gewapend met een vragenlijstje dat ze van tevoren had opgesteld, draaide Puck het telefoonnummer van Paul van Loon en wachtte gespannen af. Toen de bekende kinderboekenschrijver inderdaad zelf opnam, begon een interview dat nog vaak op school en aan de familie verteld zal worden. Want Puck Eijsink slaagde daarin, waarin veel volwassen interviewers nog niet geslaagd waren: ze drong door tot de diepste geheimen en filosofieën van Paul van Loon. Zo vond Puck uit, dat de carrière van Paul van Loon als kinderboekenschrijver zich bij toeval gevormd heeft: Paul van Loon heeft immers eigenlijk een opleiding tot illustrator gevolgd en toen hij op een dag een tekening had gemaakt, leek het wel alsof er vanzelf een verhaal uit die tekening te voorschijn kwam. Hij greep een pen en begon dat verhaal meteen vast te leggen, zodat niets verloren zou gaan. Paul van Loon vertelde Puck bovendien dat hij vaak een mooie inspiratie krijgt, als de volle maan opkomt en de nacht volgens hem wel eens vol weerwolven zou kunnen zitten.
Maar Puck vroeg door. Zo kwam ze te weten dat Paul van Loon nu bezig is met een nieuw boek over Dolfje Weerwolfje en dat hij daarna denkt aan een spannend vervolg van "Paniek in de Leeuwenkuil"! Ook kwam ze te weten dat hij denkt dat nachtmerries ook best wel eens leuke, spannende verhalen zouden kunnen opleveren. Puck stelde vervolgens een vraag over het werk van collega's van Paul van Loon. Hierop vertelde Paul van Loon dat hij "Sleutelkruid" van Paul Biegel en de werken van Roald Dahl zelf erg mooi vindt. Puck verraste de kinderboekenschrijver met een specifieke vraag: "Zou je zelf eigenlijk in een dierentuin willen werken?" Paul van Loon dacht eens diep na over zo'n goede vraag en antwoordde toen: "Het lijkt me een prachtig beroep en als ik geen kinderboekenschrijver zou zijn geworden, dan was dat misschien wel gebeurd. Als ik er nu over nadenk, dan schrijf ik wel heel vaak over dieren, dus dan moet ik het wel heel leuk vinden!"
Tenslotte onthulde Paul van Loon na goed doorvragen van Puck nog één van zijn diepste geheimen, namelijk waarom hij een mysterieuze ring met een oog draagt. "Die ring bevat een oog, omdat dat altijd handig voor een schrijver is: je weet immers nooit wanneer er een verhaal op de loer ligt. Schrijven is eigenlijk dromen als je wakker bent!" Als u nu ook graag wilt weten hoe de avonturen van Bastiaan en Suzina aflopen, wie er in de Leeuwenkuil heeft ingebroken en wat de gemene Pelikaanman in zijn schild voert, dan kunt u het boek "Paniek in de Leeuwenkuil" van Paul van Loon vandaag nog in één van de betere boekhandels of in de souvenirkiosk bij de hoofdingang van ons park halen.
Geschreven door: Puck Eijsink, Wineke Schoo en Bas Lukkenaar
Een centaur is een paardmens uit de Griekse mythologie. Een centaur heeft voor driekwart het lichaam…
Enkele seconde geleden
Een weerwolf is een mythologisch figuur dat vooral in de Europese folklore voorkomt. Een weerwolf is…
Enkele seconde geleden
De yeti (ook wel migyur, yeren of verschrikkelijke sneeuwman genoemd) zou volgens de verhalen een re…
Enkele seconde geleden