Ga terug

Pinnen in Burgers' Zoo

Bij Burgers' Zoo kunt u overal pinnen: zowel bij de entree als in onze restaurants en winkels. Dat is wel zo gemakkelijk, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Wanneer u pint, heeft dit minder ecologisch impact. Door middel van pinnen zijn er minder cash afnames, wat resulteert in minder transport voor bijvoorbeeld het bijvullen van een ATM. Daarnaast zal er, bij de toename van pinnen, minder processing van cash plaatsvinden! Bij een toename van pingebruik zal er minder transport bestaan door klanten om cash geld af te halen bij fysieke punten. Wanneer er minder cash gebruik van bankbriefjes is, zorgt dit ook voor minder cash gebruik van munten. Door te pinnen helpt u o.a. mee koraalriffen te beschermen en klimaatopwarming tegen te gaan. Enkele dieren uit ons park vertellen u hieronder waarom.

Stokstaartje

Stokstaartje

Door de regenval kunnen de gangenstelsels van de stokstaartjes vol lopen.

"Pin mee tegen de klimaatopwarming!"

''Zo loopt mijn ondergrondse slaapkamer minder vaak onder door hevige regenval."

Zwartvoetpinguïns

Zwartvoetpinguïns

De zwartvoetpinguïns leven van ansjovis  en sardines. Deze komen enkel in koude zeestromingen aan de westkant van het Afrikaans continent voor. Door de klimaatverandering en verandering van zeetemperaturen en stromingen wordt hun habitat verstoord en wordt het moeilijk overleven voor de jongsten onder hen.

"Pin mee tegen de klimaatopwarming!

''Help jij mee om de zeetemperatuur en mijn eten lekker fris te houden?"

Breedlipneushoorn

Breedlipneushoorn

De breedlipneushoorn leeft in savannes in Oosten van Afrika, in gebieden met kort gras. Ze kunnen meerdere dagen zonder water maar drinken meerdere malen per dag als er een waterloop nabij is. De breedlipneushoorn heeft behoefte aan vochtige graslanden.

"Door de klimaatverandering is mijn leefgebied een stuk kleiner dan vroeger.''

''Help jij mijn savanne bewaren en pin tegen de klimaatopwarming."

Leeuw

Leeuw

De leeuw is het enige kuddedier dat bijna enkel in Afrika voorkomt en erg beperkt in India (de Aziatische leeuw). Ze zijn één met de natuur en ze jagen de hele tijd op één type prooidier zolang die veelvoudig voorkomt. Als dat bepaald dier afneemt, leggen ze zich toe op een ander die om zo hun prooidiersoort te doen uitsterven. De leeuwen leven voornamelijk in reservaten.

''Wij leven in grote kuddes en zijn één met de natuur.

Door te pinnen help jij tegen de klimaatverandering en bescherm jij ons voedsel.

Pin hier zodat wij de koning van het dierenrijk blijven!''

Rode Diamantratelslang

Rode Diamantratelslang

De rode diamantratelslang is één met de natuur en ze leven in de Mexicaanse woestijn. De slangen zijn niet specifiek bedreigd en ze zijn ook niet zo populair bij de mens aangezien het gifslangen zijn. De diamantratelslang zal geen mensen aanvallen als hij niet in het nauw wordt gedreven.

''Wij zijn heel gehecht aan onze winter- en zomerslaap.

Door de klimaatverandering zijn de seizoenen echter bedreigd.

Help hier door te pinnen zo onze seizoenen en rustperiode behouden.''

Sumatraanse tijger

Sumatraanse tijger

De Sumatraanse tijger is bedreigd met uitsterven. Er zijn nog maar zo’n 500 dieren over in de natuur. Ze komen alleen nog voor in een aantal nationale parken in Sumatra voor. Geen enkele deelpopulatie is groter dan 50 dieren. Een groot deel van hun biotoop is door tsunami weggevaagd.

"Klimaatverandering en natuurrampen bedreigen onze thuis.

''Help hier ons regenwoud beschermen tegen tsunami’s door te pinnen en gebruik liever geen cash!"

Aardvarken

Aardvarken

Aardvarkens maken ondergrondse holen, waarin ze overdag schuilen. Aardvarkens komen zowel in regenwouden als in savannes van Afrika voor. In beide habitats zijn mieren en termieten in grote getalen aanwezig!

''Overdag rusten wij graag uit in onze ondergrondse holen.

Door klimaatverandering en hevige regenval kunnen deze ondergrondse holen onderwater lopen.

Help jij mee mijn slaapplaats beschermen door hier te pinnen?''

Clownvis

Clownvis

De clownvis is een tropische zoutwatervis die voorkomt in koraalriffen. Door het verdwijnen van koralen verdwijnt ook zijn thuis en beschermplaats.

''Door de klimaatopwarming worden vele koraalriffen bedreigd.

Maar waar moet ik me dan verschuilen en mijn eten vinden?

Door hier te pinnen, help jij mijn woonplaats beschermen!''