Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kindercolleges

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.
14 februari, 16 februari en 21 februari: peuter- en kleuterprogramma ‘vlinders en zeekoeien’

In de voorjaarsvakantie is er voor kinderen van 3 tot 6 jaar een programma in de Mangrove. Wij willen de jongste bezoekers en een (groot)ouder of verzorger graag laten zien hoe jonge dieren opgroeien en welke voeding daar een rol bij speelt. De kinderen maken kennis met de zeekoeien, vlinders en nog vele andere dieren.

Rondleiding: Lokale natuur in de zoo

Jaarlijks komen honderdduizenden mensen naar ons park om te genieten van de exotische dieren en planten in Burgers' Bush, Mangrove, Desert en Ocean. Maar in de zoo is ook veel inheemse natuur te bewonderen. Van insecten tot vogels en van bloemen tot bomen. Ga op zondag 10 maart, 14 april, 26 mei, of 16 juni op pad met IVN Arnhem en ontdek welke lokale soorten in de zoo voorkomen.
Deze rondleidingen is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Vroege Vogelwandeling in de Bush

Al vele jaren zijn de Vroege Vogelwandelingen een groot succes. De nadruk bij deze wandeling ligt op het spotten van de meer dan dertig vogelsoorten in de Bush. Met een checklist, en eventueel uw eigen verrekijker, gaat u in groepjes op pad, onder leiding van een bevlogen en deskundige Burgers’ gids.

IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet

Een avontuurlijk evenement van de herfstvakantie tot en met de voorjaarsvakantie: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen.