Ga terug

Parkoverzicht

Op deze pagina leest u over de faciliteiten en alles wat er te vinden is in Burgers' Zoo.

Parkplattegrond

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo download dan hieronder de parkplattegrond.

Wegwijspalen in het park

Wegwijspalen in het park

Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Tevens vindt u op de bovenste vaan een aanduiding richting ons congrescentrum, het Safari Meeting Centre. De vanen daaronder wijzen u de weg naar de verschillende leefwerelden en de dieren binnen de leefwereld waarin u zich bevindt. De dop boven op de paal geeft aan in welke wereld u bent. Op de onderste vaan vindt u faciliteiten zoals toiletten en restaurants.

Speeltuin

Speeltuin

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Naast Burgers' Avonturenland vindt u het Park Restaurant met een Hollandse keuken en de uitgiftepunten van de Panter Plaza. Hier kunnen ouders even rustig genieten van een kop koffie met gebak of een maaltijd, terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de klimstraat met touwbruggen, glijbanen en schommels. Er zijn twee delen ontworpen: een veilige speelruimte voor de kleinere kinderen en een aparte speelruimte voor de grotere kinderen.

Onze speeltuin

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.

Restaurants

Restaurants

U kunt bij ons terecht in diverse restaurants. Overal geldt dat we zoveel mogelijk werken met dagverse producten en uw maaltijd bereiden waar u bij bent. Het volledig vernieuwde Bush Restaurant en het Park Restaurant zijn elke dag geopend. In alle restaurants kunt u gratis gebruik maken van WIFI.

Horeca
Winkel

Winkel

Bij de hoofdingang van het dierenpark is onze parkwinkel gelegen. Ons streven is dat iedereen een tastbare herinnering kan kopen na een onvergetelijke dag in ons park. Het uitgangspunt is daarom dat iedereen wat moet kunnen kopen voor een redelijke prijs. We verkopen in deze winkel ook unieke Burgers’ Zoo artikelen. Welke herinnering neemt u mee naar huis? Qua assortiment streven we ernaar om zoveel mogelijk eigen artikelen te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen lijn met pluche dieren die we in nauwe samenwerking met biologen en verzorgers maken, we hebben biologische, handgemaakte zepen met ingrediënten die in onze Bush groeien of een tas van 100% gerecycled PET. Ons assortiment wisselt geregeld.

Onze winkel

Gevonden voorwerpen

Bent u in ons park een voorwerp verloren? Op onze gevonden voorwerpen pagina plaatsen wij alle voorwerpen die wij vinden. ⠀

Kluisjes

Net voorbij de entree, vlak bij de toiletten zijn kluisjes te huur (€0,50) voor je zware/kostbare spullen. De formaten van de kluisjes zijn (hxbxd) 48 x 37 x 48 cm.

Kolven 

Kolven 

Voor het kolven kunt u zich melden in een van de restaurants bij één van onze medewerkers. Zij kunnen dan met u meelopen naar onze EHBO-ruimte waar u even rustig kunt zitten.

Natuurlijk rookvrij

Natuurlijk rookvrij

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten.