Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kindercolleges

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.
Burgers’ Zoomerclub 2024

Twee hele dagen vol dierenverhalen, ontdekkingstochten en plezier in de zoo? Dieren bestuderen die in de natuur met uitsterven bedreigd worden, een kijkje nemen in het droge woestijnlandschap, en misschien zelfs zien hoe de leeuwen hun voer krijgen? Dat kan!
In juli 2024 houden we namelijk een Burgers’ Zoomerclub voor kinderen!

Ocean achter de schermen

Een aantal keer per jaar in het jaar kunt u aan een rondleiding in de waterfabriek van Burgers’ Ocean deelnemen! Zuiveringsinstallaties, het aanmaken van het juiste zoutwater en het de lichtgevoeligheid van koralen komen zeker aan bod. Fascinerend, om eens achter de schermen van een van de grootste zeewateraquaria in Europa te kijken! Deze toer is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar. 

Sluitingsronde

Wist u dat het eind van de middag, rond sluitingstijd, heerlijk vertoeven is in Burgers’ Zoo? En dat de vogels in Bush en Mangrove dan bijna net zo hard zingen als in de ochtend? Onze jaarlijkse Vroege Vogelwandelingen zijn altijd een hit, maar wie ’s ochtends graag langer in de veren blijft is misschien blijer met deze gelegenheid.

Korte ontdekkingsronde

Vanaf 16 maart 2024 tot tenminste het eind van het jaar vinden er op elke zaterdag tussen 11.00 uur en 14.30 uur mini-rondleidingen plaats. Wie het leuk vindt, sluit zich bij de gids aan. Samen hagedissen spotten, of eens meer aan de weet komen over de stinkende groene bloemen in de Bush? Het kan met een deskundige rondleider! Het bezochte gebied wisselt periodiek, zodat ook voor doorgewinterde abonnementhouders steeds iets nieuws te ontdekken valt. Bij de kassa en kaartcontrole weet men, waar de wandelingen deze zaterdag plaats vinden. Zo’n wandeling duurt een half uur, kost niets extra en vertrekt elk half uur vanaf een infotafel in het gebied. Wil je héél zeker zijn van een plaatsje? Haal dan een deelnamekaartje bij de tafel op. 

Masterclass 'Populatiemanagement in Aquatische Ecosystemen'

Op 8 en 9 augustus houdt het park ook dit jaar weer een zomerse Masterclass voor vakrelevante studenten (HBO en WO niveau). De Masterclass staat deze keer helemaal in het teken van het management van waterlevende dieren in publieksaquaria. De klemtoon ligt op de Ocean met zijn mariene bewoners, maar ook de Mangrove zullen we bezoeken. Ocean curator Max Janse, assistent curator Nienke Klerks en biologe Constanze Mager houden de lezingen. Burgers’ gidsen houden rondleidingen op locatie, voor en achter de schermen. Besproken worden onder meer passende voeding, waterkwaliteit, link in situ – ex situ conservation en voortplanting en genetisch management.
Onze masterclasses zijn zeer geliefd. Helaas is de deelname echt beperkt tot mensen die nu een opleiding biologie, zeemanagement, diermanagent, ecologie of dergelijke volgen of een dergelijke opleiding in de afgelopen 10 jaar hebben afgerond.
De cursus duurt twee volle dagen. Kosten zijn 70 euro, exclusief entree.