IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet

IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet

Een avontuurlijk evenement van de herfstvakantie tot en met de voorjaarsvakantie: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Kom het beleven: een ijskoud avontuur voor jong en oud! Inbegrepen bij het entreeticket en gratis voor abonnementhouders!

Zaterdag 14 oktober 2023
tot en met
Zondag 25 februari 2024
Mammoet En Dwergolifant

Van de reusachtige mammoet tot de verrassend kleine dwergolifant

Bezoekers ontdekken negentien verschillende diersoorten die leefden in de IJstijd in natuurgetrouwe afmetingen. De wolharige mammoet is ontzagwekkend groot, terwijl de dwergolifant verrassend klein blijkt te zijn. Sommige diersoorten blijken al sinds de IJstijd voor te komen en in al die tijd nauwelijks veranderd te zijn. Op een wandeltocht door het park ontmoet je alle ijstijd-dieren!

Audiotour

Op avontuur met Snowy de poolvos

Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen op je smartphone, waarna het verhaal wordt verteld door stemacteurs. Spelenderwijs leren kinderen veel over de ijstijd-dieren, terwijl ze het kleurrijke verhaal op de voet volgen.

Wil je het verhaal van Snowy de poolvos thuis beluisteren? Dat kan op Spotify!

Afbeeldingen Website Activiteiten

Extra activiteiten in vakanties en weekenden

In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-paleontologen of kunstzinnige Neanderthalers: zo graven ze bijvoorbeeld botfragmenten, mammoetkiezen en pyriet op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen.

• Weekenden van 29 oktober t/m 25 februari: 11.00-15.00 uur
• Voorjaarsvakantie van 10 t/m 25 februari: 11.00 - 15.00 uur

Rondleidingen

Rondleidingen

Burgers' Zoo biedt diverse ijstijd-rondleidingen aan voor kinderen en volwassenen. Voor meer informatie over deze rondleidingen, klik hier.

 

Voor het bekijken van de ijstijd-dieren en de educatieve audiotour gelden onze standaardopeningstijden tussen zaterdag 14 oktober 2023 tot en met zondag 25 februari 2024.