GlobeGuards, als overkoepelende stichting, helpt de krachten te bundelen en biedt een platvorm om ervaringen uit te wisselen voor mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de bescherming van dieren of het behoud van natuur.
Gelukkig zijn er mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de bescherming van dieren of het behoud van natuur. Vaak heeft een ontmoeting met een diersoort, een bijzondere beleving tijdens een reis of bijvoorbeeld ook simpelweg het aanwezig zijn bij een boeiende presentatie door een natuurbeschermer uit het veld deze mensen zodanig geraakt, dat ze zich zelf in willen zetten. Ze voegen de daad bij het woord, richten stichtingen op en werkenhard om voor ‘hun’ diersoort of ‘hun’ natuurgebied echt het verschil te maken. GlobeGuards, als overkoepelende stichting, helpt de krachten te bundelen en biedt een platvorm om ervaringen uit te wisselen.
Het is een gemêleerde club mensen (variërend in leeftijd, achtergrond en aanpak), die zich in 2001 in een nieuwe stichting verenigde, die aanvankelijk FIN (Federatie voor Internationaal Natuurbehoud) heette en laterGlobeGuards werd.Onder de GlobeGuards-leden zijn zowel Nederlanders bij die zelf in het veld ergens in een uithoek van de aarde natuurbeschermingsprojecten runnen, maar ook organisaties die zich alleen toespitsen op het meer bekendmaken van en fondsenwerven voor projecten die door anderen worden geleid. Fascinerend is ook het spectrum van diersoorten en gebieden die van de inspanningen van deze gepassioneerde GlobeGuards-leden profiteren. Van Galápagos reuzenschildpadden tot cheeta’s, van olifanten op Sri Lanka, walvissen op de Azoren tot gieren in ons eigen Europa. 21 leden tellen de GlobeGuards inmiddels!
Juist omdat de GlobeGuards-leden zo verschillend zijn, kunnen ze elkaar goed ondersteunen. Iedereen brengt namelijk zijn eigen expertise mee. De één rapporteert tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten over een strategisch vernuftige manier om anti-stroop-patrouilles te organiseren. Een ander heeft meer kaas gegeten van hoe je social media kunt gebruiken om meer donateurs te krijgen. En weer een derde deelt waardevolle kennis op welke wijze bepaalde EU-subsidies of andere geldpotjes zouden kunnen worden aangesproken. Allemaal putten de GlobeGuards kracht uit de bijeenkomsten en het gevoel dat ze wel uniek, maar niet alleen zijn. Want zich inzetten voor bescherming van natuurgebieden en diersoorten is niet altijd even makkelijk!
Burgers’ Zoo steunt graag natuurbeschermers en kleinschalige organisaties die met passie en doorzettingsvermogen veel weten te bereiken. Het zal u dan ook niet verbazen dat de drie stichtingen waarmee Burgers’ Zoo aan natuurbescherming in het veld doet, allemaal leden van GlobeGuards zijn: ITCF Nederland (ons ‘Belizeproject’), het u vast welbekende Future For Nature en de Lucie Burgers Stichting. De meeste bijeenkomsten van de GlobeGuards vinden in het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo plaats. En Burgers’ Zoo faciliteert ook de jaarlijkse grote veiling op 4 oktober van bijzondere natuurbelevenissen ten behoeve van de GlobeGuards en hun leden. Nieuwsgierig geworden naar wie er allemaal bij de GlobeGuards zijn en wat ze doen? U leest meer op www.globeguards.nl!
Omschrijving Quetzalcoatl betekent letterlijk ‘gevederde slang’ of ‘kostbare tweeling’. Quetzalcoatl…
Enkele seconde geleden
Donderdag 14 november om 08.30 uur stuiten de drie Maleise beren van Koninklijke Burgers’ Zoo op een…
14 november 2024
Halloween en pompoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een knipoog naar donderdag – 31…
30 oktober 2024